22.01.2019

Какво трябва да знаем за правата и наемането на адвокат

Малко от нас се замислят над въпроси свързани с правата и задълженията си, едва, когато нещата станат крайно належащи изрази от типа:

  • Имате право да мълчите;
  • Всичко, което кажете можеш да бъдеш използвано срещу вас;
  • Оставате тук до следващо нареждане;
  • Имате право на адвокат.

И други могат да се стоварят като гръм от ясно небе.

Съществуват много причини, поради които могат да се пръснат маса пари по адвокати и дела, които се проточат с години в съдилищата. Адвокатите и техните правни фирми знаят, че тези дела могат да достигнат извънредно високи суми. Ако някога сте били поставени в някоя от двете страни на голям съдебен процес, знаете ли за себе си, че разходите необходими да се направят плащания към фирми или за адвокати могат лесно и определено да скачат.

Уреждане на граждански права

Уреждане на граждански права – тъжно е да се каже, но до ден-днешен, расизмът е все още жив в Съединените щати. Много от безспорните случаи на расизъм се случват в недвижими имоти, застрахователни и банкови индустрии. Така на практика по-нататък “червената подплата” се извършва в тези отрасли. Практиката е в общи линии на местата, където застрахователните компании и кредитори предлагат на своите клиенти съвсем различни тип услуги, да не говорим за изключително скъпият метод на застраховки и лихви по ипотечните кредити. След много от тези бели квартали има и такива, които са в състояние да генерират значително по-висока възвръщаемост на всяка инвестиция.

Една от най-достойните професии

И докато в миналото, та чак до наши дни правото е приемано за една от най-достойните професии, то само преди десетилетие, адвокатите са водели едно дело в период на години. Значението и тежестта на съдебните дела са станали част от живота на човека, а в немалко случай с изтъквали именно дефектите на дадена система. Днес тези нещата остават като, че ли на по-заден план. На фона на цялата корупция по света и борбата с нея не са редки и случаите, в които хората се интересува единствено от лична изгода. Тогава дори за адвоката не толкова самата кауза да спечели съдебното дело, а хонорарът е от значение.

Facebook Коментари

Антон

Антон

Здравейте, казвам се Антон. Имам късмета да работя това, за което съм мечтал и да развивам хобито, които обичам. През седмицата работя в офис и помагам на хората, а през уикендите обичам да се гмуркам, да изследвам морския живот, да се чувствам свободен във водата, да бъда независим от всичко, което се случва на повърхността. Обожавам също да пътувам по света, да се гмуркам в различни морета и океани и да срещам нови хора. Този блог е мястото, в което мога да говоря за ежедневните неща от живота ми, както и за малките чудеса, които ме радват. Това е моето място за бягство от истинския свят!